כדי להתחבר אל רשת האינטרנט בצורה אלחוטית ולבצע שימוש ברשת ביתית, כלומר להעביר מידע בין המחשבים שיש ברשותכם, עליכם לעשות שימוש בחיבור לרשת האינטרנט על ידי נתב אלחוטי, המוכר גם בשמו Router.
הנתב מהווה את החומרה אשר משמשת עבור אותו קישור בין כמה מחשבים ולרשת האינטרנט. זוהי קופסה המתחברת אל המודם על ידי כבל רשת ואל רשת האינטרנט (ממנו). אליה מחוברים המחשבים, אם בחיבור חוטי אם באלחוטי. התקשורת מאפשרת את שיתוף כל הקבצים, המדפסות וכל הנדרש.
השיקולים לבחירת נתב אלחוטי
מחיר, אחריות, חיבור, אבטחת מידע, התקנה, התאמה לתשתית, כל אלה אמורים לקבל התייחסות נאותה וחשיבה מקדימה טרם התקנת נתב אלחוטי. הנתב צריך להיות מתאים לתשתית שקיימת כבר בבית או במשרד. בדרך כלל כל הנתבים יכולים לעבוד על גבי תשתית הבזק אך במידה ומותקנת תשתית כבלים חשוב להתאים את הנתב אליה. אם ניתן, רצוי להתאים נתב שמתאים לשתי התשתיות כדי שאפשר יהיה להחליף ספק אם יהיה צורך בכך.
הנתב האלחוטי בעל יתרונות ברורים, אך חשוב לדעת כי קיימים הבדלים בין האלחוטי לקווי. ניתן לעשות שימוש בנתבים המשלבים את שתי היכולות יחד. הנתב הקווי טוב עבור מחשבים נייחים: יתרונות - אמינות, יציבות, העדר בעיות של האבטחה, קצב מהיר של הזרמת נתונים. חסרונות - חוסר נוחות בהעברת הכבלים, איכות האות יורדת ככל שהכבל ארוך יותר ויש צורך בחיבור כל המחשבים הניידים.
נתב אלחוטי, כאמור, מאפשר עבודה עם כמה מחשבים וחיבור לאינטרנט. הניידות גבוהה, קצב העברת הנתונים איטי יותר, אך בגלישה רגילה כמעט ולא חשים בכך. עוצמת הקליטה שונה בהתאם למבנה, ויש צורך בהגדרת אבטחה ברורה וטובה.
כל מחשב נדרש לכרטיס רשת אלחוטי כדי לעשות שימוש באינטרנט אלחוטי. מומלץ לבחור נתב אלחוטי אשר תומך בתקן n החדש יחסית עבור הציוד האלחוטי מכיוון שהוא מסוגל, במקרים שונים, להעביר סרטי וידאו HD דרך הרשת האלחוטית.
הגדרת נתב
הגדרת נתב אלחוטי היא, על פי רוב, חד פעמית. כאשר הרשת פועלת אין צורך לגעת בו. במידת הצורך, חשוב לדעת כי לרובם יש ממשק ידידותי על גבי דפדפן האינטרנט בו ניתן לשנות את ההגדרות, לשמור את החדשות ולגבות לביטחון. עדכונים לגבי ביצועים משופרים של הנתב מוגשים על ידי היצרן ומפורטים באתר היצרן.
אבטחת מידע
הנתב האלחוטי חייב באבטחת מידע כדי למנוע את השימוש של גולשים אחרים על ידי הנתב. פעילות זו עלולה לגורם להאטת הקצב של הגלישה ולעיתים אף עלולה להתבטא בכניסה אל קבצים אישיים, כולל ציטוט למיילים ועוד.
הנתבים החדשים תומכים בשיטות ההצפנה החדשות WPA2, WEP, WPA. WEP נחשבת פחות יעילה, היא הוותיקה ביותר בתחום וקלה יחסית לפריצה. חומת האש משמשת גם היא לאבטחת המידע ולרוב כבר מותקנת בנתבים. במקרה של גלישת ילדים, מומלץ להתקין נתב אלחוטי בו קיימת הגבלת גישה אל אתרים שאינם מיועדים עבורם.